Св. Василія Великого

14 січня 2018 року

Сьогодні ми починаємо Новий рік за старим стилем новим першим днем і з вірою вдивляємось у рік грядущий.
Вчорашній день належить тому, що відійшло від нас, уже минулому і поглинутому вічністю рокові.
У Новому році бажаю усім нам терпіння і віри.
Погляньмо на життя Пречистої Діви Марії, на життя Христових учнів – апостолів, на життя перших християн.
Всі вони тяжко страждали і безневинно терпіли. Чому? І відповідає нам Христос: „Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні. Я світ переміг!” (Іоан. 16,33). Коли хто хоче йти вслід за мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною” (Мф. 16,24).
Бажаю усім нам почуття вдячності Господу за все.
Читаючи Давидові псалми, важко усвідомлювати, що кожна сторінка Псалтиря повна вираженням безмежної подяки Богові, незважаючи на прикрості самого Давида і на ті страждання, які він описує в житті людей.
Пам’ятаймо як перші християни дякували Богові за дар віри в Господа нашого Ісуса Христа, живучи в світі язичницької слави, розпаду й відчаю.
Бажаю усім нам у Новому році щастя.
Люди шукають щастя на різних шляхах життя, але справжнє щастя полягає в щирості й чистоті серця, в добрій совісті й любові до Господа Бога і наших ближніх.
У Новому році я бажаю усім нам змін на краще.
Народження Христа принесло величезну зміну в житті всього людства. Народження Нового року повинно принести і нам також певні зміни в житті.
Бажаю усім нам віри і відданості Богу.
Перед християнином у житті його повинен стелитися тільки один шлях – шлях віри й відданості Божому Промислу, коли людина усвідомлює обмеженість своїх сил, неосяжний тягар життєвих завдань і віддає себе в Руки Божі.

У новому році бажаю усім нам успіхів.
Але пам’ятаймо, що найбільшим успіхом є жити так, поводитись кожного дня так, щоб здобувати царство Боже, яким є любов, справедливість, доброта, вічність у Господі.
Бажаю усім нам миру!
Сьогодні ми звертаємося до Бога такими словами: “Господи! Ти що дні і роки утримуєш у Своїй владі, благослови і вінець прийдешнього року, благослови християнина і громадянина, даючи їм силу і допомогу здійснювати в ділах їхніх добрі наміри і бажання. Допоможи встановити мир на нашій багатостраждальній землі.
Спрямуймо наші серця до Бога, Джерела нашого життя, до вічного Бога!”